Gratis nieuwsserver

Gratis nieuwsserver

Als je wilt downloaden met een NZB zoekmachine zoals Binsearch heb je een nieuwsserver nodig. Een goede nieuwsserver kost helaas geld. Toch is het mogelijk om een gratis nieuwsserver te proberen. Gratis, dus echt zonder ervoor te hoeven betalen. In dit artikel leggen wij je uit hoe dat kan.

eweka gratis proberen

Een goede nieuwsserver kost geld

Het kost usenet providers veel moeite om een goede nieuwsserver aan te bieden. Ze moeten beschikken over snelle verbindingen en tientallen zware servers die in staat zijn om bestanden uit usenet nieuwsgroepen te indexeren. Er zijn dik 200.000 nieuwsgroepen en de laatste jaren uploaden steeds meer mensen complete Blu-ray en Ultra HD films, die veelal meer dan 50 GB per stuk zijn.

Een goede nieuwsserver heeft een retentie van minimaal 1500 dagen. Usenet providers die een dergelijke retentie kunnen aanbieden, moeten ontzettend veel data opslaan. Het gaat om tientallen petabytes aan binaire bestanden, films, series, muziek, games en andere dingen die mensen ooit hebben geüpload. Een provider die zoveel data opslaat, heeft vele krachtige servers nodig, die natuurlijk erg veel kosten met zich meebrengen. Daarom is begrijpelijk dat ze voor het gebruik van een nieuwsserver wat kosten in rekening brengen. Over het algemeen rekent een usenet provider tussen de 5 en 20 euro per maand voor een usenet server. Een betaalde nieuwsserver noemt men daarom ook wel een payserver, het kost immers geld om er gebruik van te kunnen maken. Maar, het is helemaal niet nodig om te betalen voor een payserver. Een payserver gebruiken zonder te betalen? Hoe kan dat, denk je misschien.

Een gratis payserver proberen

In Nederland zijn meer driehonderd usenet providers actief. De meeste zijn peperduur of bieden verschrikkelijk slechte payservers aan. En al deze providers concurreren met elkaar. Ze vechten bijna letterlijk om klanten en proberen van alles om aan nieuwe klanten te komen. Sommige adverteren veel, via Facebook, Google en Bing. Anderen bieden klanten korting. Als een nieuwe klant een jaarabonnement afsluit, krijgt deze een kleine korting.

Beste nieuwsserver providers

De beste payserver providers doen het anders. Ze laten mogelijke klanten eerst een gratis nieuwsserver proberen. Dit soort providers zijn vaak fantastisch. Je weet dat je kan proberen of de payservers die ze aanbieden überhaupt wel geld waard zijn. Je kan ze uitgebreid testen, zonder risico’s, zonder te moeten betalen. Er zijn enkele payserver providers die een goede, gratis payserver aanbieden. Sommige voor een paar weken, anderen geven je een maximum hoeveelheid data die je mag downloaden. In enkele, zeer zeldzame gevallen moet je wel betalen, maar kan je binnen 14 dagen je geld terug vragen door op te zeggen. Dit doen met name Noord Amerikaanse providers. Nederlandse payserver providers bieden een gratis nieuwsserver aan waar je pas voor hoeft te betalen na het verbruik van een bepaalde hoeveelheid data of als er een x aantal dagen is verstreken.

Gratis payservers proberen en testen

Wij hebben vele providers opgenomen die gratis nieuwsservers aanbieden. Het kan zijn dat je niet tevreden bent, als je bestanden niet kan downloaden of als de downloadsnelheid tegenvalt. Probeer dan een andere provider. Zo simpel is het! Als het tegenvalt, kijk je naar een andere usenet provider die je ook gratis kan proberen. En als die niet bevalt, kijk je weer verder. Mocht je uiteindelijk bij een usenet provider terechtkomen die echt goed bevalt, dan kan je een maand of jaarabonnement afsluiten. Een voordeel heb je dan, je weet dat het een provider is die een goede nieuwsserver aanbied en je niet voor niets betaald. Kijk op deze website rond en probeer vrijblijvend een van de vele gratis nieuwsservers uit.

Reageren is niet mogelijk.