Nieuwsgroepen en torrents downloaden

Nieuwsgroepen en torrents downloaden

Er zijn verschillende manieren om te downloaden. Vroeger gebruikte mensen Emule, Kazaa, Napster en DC++ Vandaag de dag downloaden mensen torrents, via websites zoals de Piratebay. Het is ook mogelijk om te downloaden uit nieuwsgroepen. Deze twee manieren zijn erg verschillend maar werken uitstekend.

Torrents downloaden is niet handig

torrents downloadenDe meeste mensen downloaden middels torrents. Ze zoeken een torrent website op, zoeken naar iets en dan wordt het gedownload met een torrentclient, zoals qBittorrent. Deze manier van neerladen werkt uitstekend, maar heeft enkele nadelen. Een torrent moet soms terug gedeeld worden, je moet in bepaalde gevallen uploaden. Dat is wettelijk eigenlijk niet toegestaan. Een ander nadeel van torrents, je bent van andere afhankelijk. Mensen die een bestand al binnen hebben, maar deze blijven terug delen met andere mensen, noemt men seeders. Soms zijn er geen seeders en in zo’n geval is het niet mogelijk om een torrent nog te downloaden. Het kan ook voorkomen dat een seeders een ontzettend langzame internetverbinding hebben. Je moet dan vele uren wachten op een enkel mp3 bestand.

Download uit nieuwsgroepen is veilig

Downloaden uit nieuwsgroepen is niet nieuw maar vele mensen hebben er nog nooit van gehoord. Om te downloaden uit nieuwsgroepen, die men gezamenlijk usenet noemt, heb je een paar dingen nodig. Een programma waarmee je kan downloaden, een nieuwsserver en een manier om nieuwsgroepen te doorzoeken. Een goed programma om van alles uit usenet binnen te halen is Spotnet. Je kan met dit programma ook zoeken in nieuwsgroepen. Als je Spotnet hebt gedownload heb alleen nog een nieuwsserver nodig.

Een goede nieuwsserver is vandaag de dag niet gratis. Er zijn bedrijven, usenet providers, die zich gespecialiseerd hebben in het aanbieden van nieuwsservers. Een betaalde nieuwsserver noemt men een payserver. Gemiddeld kost een payserver 3 euro maar de snelste payserver provider rekent daar op dit moment 30 euro per maand voor. Een payserver van 5 euro is meestal al uitstekend. Bedrijven zoals Eweka bieden een goede payserver aan voor 5 euro per maand. Het is gelukkig ook mogelijk om een payserver anoniem te proberen. Je schrijft je in, probeert een payserver gedurende een week en als deze bevalt kan je een maandabonnement afnemen. Of helemaal niet, het is vrijblijvend.

Reageren is niet mogelijk.